Saturday, 30 July 2011

Air air air!!!!!

Kenape dengan air weh? ceritanya bermula begini, kring2 telefon berbunyi ala2 wonderpet gitu* adeh sape plak yg kol aku ptg2 nih, inikan waktu tido terbaik bagi seorang pemalas mcm aku ni..

"Fadzli boleh tak awk jage booth mlm ni? awk tak keluar mane2 kan?"
"Er, ari ni ari ape weh?" soal aku selamber badak kpd org yg baru menelefon itu
"Arini ari jumaatlah, mlm ni ade konsert Palestin in Our Heart kat kolej, awak tolong jual air boleh?"
"Saye tak taulah, saye ade meeting post mortem ngan Rajagopal pasal kekalahan skuad Malaysia mlm kang kat NZ"
"Please, saye harap sgt awk datang.. Tolong la yer.."
"Hurm yelah2 kol bape startnye pown?"
"Pukul 8 mlm ni, time kasih tau.. Assalamualaikum"
"Salam" reply ku dgn penuh bergaya.. -__-

okay pas mandi2 sume, aku carik baju melayu aku kaler hitam, alamak hensem cam aaron aziz punye dalam citer nora elena lah. perasan sudah* salam ibu n ayah dan terus pg kolej. Tersampainya aku di sane aku tergamam 2 saat, mane taknye meja dgn 2 baldi, eh baldi ker? ala yg tmpt org isi air utk jual2 tuh dah tersedia dah... mak aih, its going to be a long night bebeh, bisik ku sendirian... aku diberi sedikit briefing oleh kak nor, naib pengerusi kelab neh..

"ha lepas ceduk air gula.. bla... bla... bla... duit pulak masuk dlm balang ni.. bla.. bla... bla...awk dgr tak ni?? bla... bla.. bla... oklah klu takde pape akak nak pg dpan dulu kay.. akak vip mlm nih, bubye~"

Aku pown duduk dikerusi sambil wat mke poyo bile org lintas kat dpan aku, baru nak pgang henfon nk anta mesej tibe2 jer...

"abg air ni satu berape?" aiseh, kcau daun ketumbar betul lah minah nih..
"satu seringgit, beli dua, dua ringgit, beli tiga, tiga ringgit.." haha padan mke ko bisik hati kecilku ini.
"saya nak air milo lima"

erk, biar betul bdak nih, aku plak yg kene balik, huk2... berpeluh2 aku siapkan weh, last2 tak dpat nak anta mesej, huhuh.. air aku laku plak mcm goreng pisang, goreng pisang sekarang pisang ape, pisang ape pisang ape sekarang? lah weh. Mengarut sudah~* okay itulah sedikit sbnyak pengalaman aku jual air kat kolej

Korang pulak penah ker meniage? ker duduk belakang tabir tolong gentel2 karipap jer? siape yg terasa saye mintak maaf wokeh. hahaha~ ala tak kesah yg penting kite buat kerana Allah, betul ta? Ayah aku slalu ckap ape pown niat tu yg penting, btol tak yah? huhu k Selamat Menyambut Ramadhan, setan dah takde, yg tggl hanye nafsu, so control ur lust bebeh.. peace be upon to yo allz..

Thursday, 28 July 2011

My 1st tyme

Pergh tajuk entry cam haram kan? hahaha.. actually tajuk 2 saje jer nak mengundang korang singgah kat blog neh, eceh... klu rajin jadi ar follower yg bertauliah yer.. u follow me i follow u.. apakah? ha ckap pasal 1st time, inilah kali pertame aku berblogging nih... tapi mesti korang terfikir kan, mcm mane 1st time korang start blogging dulu rase cam pelik ker, or eksaited smpai tak tidur mlm ker (tggu follower bertmbah) -___- Slaen 2, mase mule2 lahir pown itulah 1st time kite nangis kan? ade org bg tau aku mane2 baby yg tak menangis, doktor 2 akan cubit smpai die nangis, betul ker weh?? kire dalam blogging ni aku baru nak nangis la ni (did u get the metaphor??) ha 1st time jatuh cinta pulak bile?? tadika?? skolah rendah?? erk universiti?? (lmbt gler) apepown 2 sume pengalaman pertama masing2 kan3?? org kate jugak cinta pertama paling susah nak lupa.. ha yg ni aku rase betul... lalalala... bagi aku cinta pertama aku time skolah rendah, org melayu cakap cinta monyet, tp bile translate ke subtitle english jadi puppy love plak, lolz... Cepat lah ckp sape perempuan tuh!! Kami nak tahu!!! yer sabar wahai sedare2, sambil buat mke bgge & teruja* the unlucky girl name anis shuhada, hahaha... mke die comot jer, tapi aku plak comot kuase 2... bile teringat balik cam best jer kan prasaan kanak2 tuh... aku suke die pkai tudung bolat itu~ sangat kawaiii~ tak fham sudah... sape nak tgk pic die ade jer kat bawah ni, yg ade bolat merah tu lah tuan punye blog ohninie time kanak2 dulu, huhuu penat aku goggle weh... k take care peeps, peace be upon to you...
p/s citelah pasal pengalaman 1st korang kat sini k XD